AGENDA

  • Dimecres 12 de Desembre, Assemblea Progrés-Centre
  • Dijous 13 de desembre a les 20h Xerrada sobre el Banc del Temps a l'Ateneu Roig de Badalona
  • Dimecres 19 de desembre, Assemblea General de Badalona Indignada

COM POTS PARTICIPAR?

1. Venint a les assemblees del barri. Agrairem molt la teva participació!!
2. Deixant comentaris en el blog o en la bústia del plafó que hem instal·lat a la Plaça dels Països Catalans.
3. Venint a les accions que convoquem per mitjà de l'agenda.

Us esperem!!!

diumenge, 26 de febrer del 2012

Acta assemblea districte VII 22/02/2012


Ordre del dia
  1. Celebració assemblea general de Badalona Indignada el proper 4 de març
  2. Valoració debat del passat dia 18 de febrer. Plantejament nova data
  3. Valoració incidents a València d’aquesta setmana
  4. Valoració manifestació del passat dia 19  
  5. Relació amb l’Associació de Veïns Joaquim Ruyra
  6. Altres


1. Celebració assemblea general de Badalona Indignada el proper 4 de març
S’aprova. Tindrà lloc a les 12 h a l’amfiteatre de Pompeu Fabra.
Es recorda la intenció de plantejar l’alternança coordinadora electrònica/presencial.

2. Valoració debat del passat dia 18 de febrer. Plantejament nova data
El punt de partida van ser un seguit de textos extrets del llibre Hay alternativas. Al llarg del debat, però, van sorgir molts més temes.
Es reprèn un d’aquests temes, el de la violència.
La Núria apunta que caldria organitzar debats més sovint.
Per a en Ruben, al proper debat valdria la pena partir d’un guió de dos o tres punts. En Reki prefereix l’espontaneïtat del diàleg obert. Es proposa plantejar algun debat com una mena de role play.
La Mercedes planteja la possibilitat de donar a conèixer la celebració dels debats, perquè hi participin també ciutadans no membres de Badalona Indignada.
La Mar apunta la necessitat de decidir si aquests debats seran oberts o tancats a la resta de la ciutadania. Per a la Núria R., el format en petit comitè fomenta més el diàleg. La Mercedes opina que la dispersió que pugui generar una gran afluència pot contrarestar-se formant petits grups que tractin el mateix tema dins el mateix espai. En Ruben és partidari de plantejar les dimensions del debat segons el que ens interessi en cada moment.
Es plantegen els temes següents per a propers debats:
- La violència
- Pros i contres del sistema econòmic actual
La Marta expressa el seu temor que organitzar un debat públic entorn de la violència pugui perjudicar la imatge del Moviment. L’Adrià opina que un debat sobre la violència pot ser perfectament obert: hi ha molts tipus de violència, som humans i la violència ens uneix.
En Xavi subratlla l'interès de generar un fòrum electrònic previ o posterior al debat presencial i la importància de disposar d’un espai obert. La Mercedes comenta que aquest fòrum requeriria moderadors i normes. Per a en Toni, amb el nombre reduït de participants inicial no seria necessari crear un espai d’aquestes característiques. Es valora que, en qualsevol cas, aquest fòrum hauria d’estar fora de la llista de correu de l'Assemblea del D7, a fi de no saturar-la.
S’acorda que el proper debat (assembleari) tindrà lloc dissabte 10 de març, a les 19 h. Girarà entorn del tema de la violència.

3. Valoració incidents a València d’aquesta setmana
Per a en Ruben, és intolerable que en un estat democràtic s’agredeixin ciutadans menors que es manifesten legítimament. Cal depurar responsabilitats. Suggereix convocar més manifestacions.
En Reki recorda la possibilitat existent de signar per exigir la dimissió  de la delegada del govern a València. Així mateix, ens informa que el 27M té la intenció de coordinar-se amb els afectats pels fets de València. Per a en Xavi, cal exigir el cessament d’aquesta mena d’individus, perquè el mateix poble els aparti del poder; no hem d’apel·lar més a la seva dignitat.
En Toni apunta que l’actualitat demostra que la Transició és una fal·làcia, atès que tenim uns cossos policials antidemocràtics i corruptes. Ens informa que el proper dia 29 de febrer hi ha una vaga d’ensenyament en diversos nivells.
La Mercedes afegeix que el mateix dia hi ha convocada una “Marea Blanca” (mobilització de Sanitat). Totes les accions coincideixen amb la vaga de TMB.
4. Valoració manifestació del passat dia 19
En Reki opina que hi va haver una presència reduïda d’Indignats. Segons l’Adrià, a la mobilització li va faltar cohesió.
Es valoren les deficiències quant a l’organització sindical de l’acció: recorregut horaris... Es planteja el debat sobre si ens hauríem de desvincular dels sindicats. Segons en Ruben, és un error voler-nos distingir dels sindicats i els partits; al capdavall, tots volem el mateix.
En Toni opina que no hem de buscar la confrontació pública, però tampoc deixar de ser crítics. Els sindicats estan molt acostumats a treballar d’una manera determinada. Personalment, afirma que la participació a la manifestació va superar les seves expectatives.
S’engega un debat sobre el perfil actual dels sindicats.
5. Relació amb l’Associació de Veïns Joaquim Ruyra
La Marta es compromet a trucar al Sr. Baena per comuncar-li la nostra intenció de ser membres de la junta de l'AAVV. Els possibles representants de l'Assemblea del D7 en aquesta associació serien l’Adrià, la Marta, la Núria R., la Núria M. i en Reki.
Atès que les reunions de l’Associació de Veïns Joaquim Ruyra se celebren el mateix dia de la nostra assemblea, es planteja la possibilitat de canviar el dia de les nostres reunions a dijous.
6. Altres
La Núria R. subratlla la manca d’implicació de la ciutadania en la lluita, motivada en part pel fet que no llegeix. En conseqüència, proposa la redacció d’un fanzine senzill amb notícies locals. La Mercedes apunta que Badalona Indignada disposa del Butlletí, mentre que a Madrid tenen el Periódico 15M.
En Ruben insisteix en la necessitat de sortir als barris amb el megàfon.
En Toni destaca el funcionament excel·lent de la difusió als consells escolars.
______
En Xavi ha assistit a la xerrada de Som Energia. Li ha resultat un xic decebedora, probablement per la poca qualitat del ponent.
Apunta que Som Energia és una iniciativa interessant, consistent en la producció i l’autocosum d’energia verda, sense càrrecs per transport i altres conceptes. Una de les seves crítiques és la poca claredat de la comptabilitat del projecte.
En Reki es pregunta sobre les garanties quant a l’origen “verd” de l’energia produïda i consumida en el marc de la iniciativa. En Xavi comenta que amb la certificació ecològica no n’hi ha necessàriament prou.
______
En Xavi continua el seguiment del Pla Director de la Serralada de Marina.
Iniciativa li ha fet arribar les propostes per al PDSM que aquest partit polític ha enviat a l’ajuntament. Exposa la necessitat de tenir un contacte polític en tot el procés, a fi de disposar d’informació de primera mà.  
En Xavi reitera la importància de tot allò que fem per generar una societat alternativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.