AGENDA

  • Dimecres 12 de Desembre, Assemblea Progrés-Centre
  • Dijous 13 de desembre a les 20h Xerrada sobre el Banc del Temps a l'Ateneu Roig de Badalona
  • Dimecres 19 de desembre, Assemblea General de Badalona Indignada

COM POTS PARTICIPAR?

1. Venint a les assemblees del barri. Agrairem molt la teva participació!!
2. Deixant comentaris en el blog o en la bústia del plafó que hem instal·lat a la Plaça dels Països Catalans.
3. Venint a les accions que convoquem per mitjà de l'agenda.

Us esperem!!!

divendres, 28 d’octubre del 2011

Acta Assemblea del Districte VII, 26 octubre 2011

Ordre del dia:
1.      Cadena humana del 17 de novembre
2.      Futura paradeta de difusió a la plaça
3.      Informacions
4.      Accions pendents recollides en actes anteriors
5.      Noves propostes
6.      Reflexió sobre les diverses modalitats de vot


1. Cadena humana del 17 de novembre

- Tindrà lloc dijous, 17 de novembre, a les 18.30 h.

- Dins el Moviment, s’ha generat un debat sobre la conveniència d’incloure en la cadena humana la denúncia per les retallades en educació. Hi ha qui pensa que incorporar-hi aquest aspecte allargaria el procés. A més a més, com que Badalona es Mou està molt a sobre del tema educació, podrien sorgir susceptibilitats.

En Ricard subratlla la coincidència favorable de la data d’aquest esdeveniment amb la tancada a les universitats. Gràcies a aquest fet, en un mateix dia hi haurà actes de denúncia de les retallades en tots dos àmbits.

En Roc proposa que plantegem, com a Assemblea del D7, alguna activitat de denúncia de les retallades en educació, més enllà de la cadena humana del mes vinent.  Suggereix organitzar un acte públic, el proper 12 de novembre, a la plaça dels Països Catalans, per donar a conèixer i convidar la ciutadania a la cadena humana.

- La ruta de la cadena humana encara no està definida. La Mercedes opina que, atès que es tracta d’una iniciativa del Districte 2, és un tema que haurien de resoldre ells. Afegeix que, en qualsevol cas, s’apropa la data i és hora d’acabar els debats, posar fil a l’agulla i fer difusió de la cadena.

- Es proposa muntar una comissió de treball que es dediqui a aquesta activitat. S’aprova la proposta i es traslladarà a la Coordinadora d’aquest divendres, 28 d’octubre. La Gemma es presenta voluntària com a membre d’aquesta comissió. Ella mateixa (tot i que, per un compromís, no s’hi podrà quedar fins al final) assistirà a la Coordinadora, juntament amb la Mercedes.





2. Futura paradeta de difusió a la plaça

Hi ha el desig i les ganes de muntar un punt d’informació a la plaça dels Països Catalans. Ens encantaria que més ciutadans i ciutadanes se sumessin a l’Assemblea.

Ara bé, on ens trobaran els nous membres, ara que fa fred i ja no ens podem quedar asseguts al costat de la boca de metro?

Decidim celebrar provisionalment les assemblees al subsòl, dins l’estació de metro de Pep Ventura. De fet, es tracta de la mateixa solució adoptada per l’Assemblea de Barcelona. La Comissió de Difusió de BDN Indignada té la mateixa intenció.

Encara no disposem de local, de manera que es formula un seguit de propostes:

a) CAP del Progrés. Es desestima.
b) Local AAVV del Progrés. Un company, l’Ernest, en va parlar en un altre moment.
c) L’Adrià proposa parlar amb el Sr. Baena, membre de l’AAVV de Joaquim Ruyra. Aparentment, és un ciutadà afí al Moviment, i és possible que ens ajudi. L’Adrià es compromet a explorar aquesta via.

3. Informacions

- 12 de novembre, hora i lloc per determinar. La Mercedes ens informa que l’Assemblea de Sant Adrià organitza una xerrada sobre el procés electoral. L’esdeveniment coincideix amb l’acte de protesta d’un veí del municipi, que s’ha encadenat a una plaça.

- El passat dilluns, 24 d’octubre, es va celebrar un ple municipal, en què es va abordar la proposta de moció pel tancament del Cercle Artístic de Llefià. Tant CIU com el PP van presentar esmenes a la totalitat de la moció. Com que la de CIU va ser aprovada, ja no va caldre votar la del PP. Per tant, la moció ha quedat descartada.

La Gemma ens informa que la nostra Assemblea ja figura entre els ciutadans que donen suport a la denúncia pel tancament del Cercle Artístic. 

- Els treballadors i treballadores d’Aigües del Llobregat denuncien la privatització de l’empresa. Han enviat un manifest amb un enllaç per adherir-s’hi. En Roc proposa signar-lo com a Assemblea del D7.

- En Roc ens informa que L’Assemblea de Treballadors i Treballadores Indignades es reunirà properament per decidir com es coordina per treballar conjuntament amb el 15M.

- La Mercedes ens informa que s’ha organitzat la Coordinadora del Barcelonès Nord del Moviment. Badalona Indignada en forma part.

- Divendres, 4 de novembre, 19 h, Esplai Xirusplai. En Martí ens informa que la Comissió de Festes Alternatives celebra una reunió. La Comissió ens ofereix un espai a les Festes Alternatives, la qual cosa es valora molt positivament. 2 companys es comprometen a assistir a la reunió del proper 4 de novembre.


4. Accions pendents recollides en actes anteriors

- Penjada de cartells permanents (amb informació sobre el lloc, el dia i l’hora de celebració de les assemblees del D7) als comerços. S’ha complert a mitges.

- Plafó permanent al costat de la boca de metro de Pep Ventura. Es crea una comissió per avançar en aquesta activitat. En són membres la Núria M., en Ricard, en Roc i la Marta. En Roc parlarà amb l’artista membre de l’Assemblea del Centre que va confeccionar el plafó de la plaça de la Vila.

Es recorda el correu enviat per la Mercedes en què es desglossava el material de què disposa Badalona Indignada.

- Fotografies de denúncia per penjar al web. Ara el D7 disposa del seu propi bloc per fer-ho.

- Xerrada-debat sobre autoorganització. La Núria M. ens informa que en Martí, encarregat del tema, va recollir tota la informació al respecte, però s’ha trobat força sol amb l’assumpte. El convidem a convocar-nos per fer realitat l’activitat.

- Proposta d’organitzar cassolades a la plaça de la Vila sempre que es reuneixi el govern local. S’aprova traslladar-la a la Coordinadora.

Se suggereix disposar d’una caixa amb material “per fer soroll” i, en cada cassolada, posar-la a disposició dels participants.

Es valora que l’organització de cassolades cobra un sentit especial ara que ja no ens reunim a l’exterior, atès que cridaríem l’atenció dels vianants, que ens podrien seguir allà on ens reuníssim.

- Taller de samarretes. S’aprova que sigui una de les activitats el dia que muntem la paradeta de difusió al barri.

- Lectura de les actes de l’assemblea i la Coordinadora anterior al principi de cada reunió. En Roc i la Núria M. Es comprometen a fer-ne el resum. La Marta es compromet a dur-ne uns quants exemplars impresos.



- Es recupera la idea d’espaiar en el temps les reunions de la Coordinadora, per disposar de més dies per dedicar al barri. Es valora, però, que amb la fusió amb Barcelonès Nord serà més complex.


5. Noves propostes

- Proposta instal·lació tarima al costat del plafó, perquè els ciutadans que ho desitgin s’enfilin a expressar-hi la seva indignació.

- En Roc proposa que es preparin els ordres del dia de cada assemblea en l’assemblea immediatament anterior.

- Perquè no “s’enquistin” els temes pendents, sembla que una bona solució és crear comissions que n’assumeixin la responsabilitat i que facin visible la seva tasca a tota l’Assemblea.

- Es proposa que els noms dels companys apareguin a les actes, de manera que en tinguem referència per a futures consultes.


6. Reflexió sobre les diverses modalitats de vot

Per manca de temps, aquest punt queda pendent per a la propera trobada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.