AGENDA

  • Dimecres 12 de Desembre, Assemblea Progrés-Centre
  • Dijous 13 de desembre a les 20h Xerrada sobre el Banc del Temps a l'Ateneu Roig de Badalona
  • Dimecres 19 de desembre, Assemblea General de Badalona Indignada

COM POTS PARTICIPAR?

1. Venint a les assemblees del barri. Agrairem molt la teva participació!!
2. Deixant comentaris en el blog o en la bústia del plafó que hem instal·lat a la Plaça dels Països Catalans.
3. Venint a les accions que convoquem per mitjà de l'agenda.

Us esperem!!!

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Acta Assemblea Districte VII 19 octubre 2011


Ordre del dia
1.      Valoració acte 12 d’octubre
2.      Valoració Manifestació Internacional 15 d’octubre
3.      Propostes per valorar:
3.1.           Jornades Ateneu Roig
3.2.          Adhesió manifest Cercle Artístic de Llefià
3.3.          Paradetes informatives dels Indignats al carrer del Mar
3.4.          Divulgació/concreció acció cadena humana
3.5.        Proposta difusió: fer díptic informació sobre les eleccions
4.                  Informacions: Sanitat, Assemblea Treballadors/es Indignats/des.

1. Valoració acte 12 d’octubre
Tot i que el format de l’acte va canviar arran de la negació del permís de l'Ajuntament a posar-hi entarimats, carpes i llum, es valora positivament. Va haver-hi prou gent. L’acció va ésser d’expressió clara de denúncia de la situació de les persones migrades. D’altra banda, es va acomplir el propòsit que ens havíem marcat de donar a conèixer l'Assemblea del Districte VII.
Es planteja el debat sobre la necessitat d’implicar-nos una mica més en les accions a les quals donem suport, per evitar possibles malentesos o situacions incoherents amb l’Assemblea. Es comenta la poca difusió de l’acte als mitjans de comunicació. I la poca organització de la FIC.
2. Valoració manifestació 15 d’octubre
Es valora molt positivament. S’expliquen les tres accions que van concloure la manifestació al bell mig de Barcelona:
-        Columna Habitatge: va ocupar un bloc de pisos de Nou Barris al qual ja viuen 10 famílies desnonades. L’espai, on se celebren assemblees, està condicionant.  Hi ha hagut converses amb els propietaris de dos dels habitatges del bloc, i s’han acollit a l’acció. La resta d’habitatges són d’una promotora que tenia el bloc de pisos parat i buit des de fa 4 anys.
-        Columna Educació: es va dirigir cap a la Universitat del Raval, la qual es va ocupar tot el cap de setmana. Durant l’ocupació, hi va haver activitats i assemblees per anar preparant la manifestació del 17 de novembre en defensa de la Universitat pública i del manteniment dels llocs de treball.
-        Columna Sanitat: es va dirigir a l'Hospital del Mar, on un seguit d’activitats van tancar la nit.
S’obre un debat en el qual cadascun dels participants a l'Assemblea expressa el seu punt de vista i sentiment sobre el Moviment: la seva significació i efectivitat, la postura davant les properes eleccions, la projecció individual i col·lectiva, el procés històric i evolutiu del 15M...
3. Propostes per valorar:
3.1.   Jornades Ateneu Roig: les considerem molt interessants. Hi donarem suport fent-ne difusió i participant-hi, però no considerem que hi hàgim de ser com a organitzadors, ja que no ha estat una iniciativa nostra. Per tant, no ens sembla adient incloure al cartell de les Jornades el logo de l'Assemblea d'Indignats. S’acorda no anul·lar les assemblees del districte per assistir-hi; queda oberta la participació a la valoració individual.
3.2.  S’aprova l’adhesió al manifest del Cercle Artístic de Llefià, el qual es va tancar sobtadament amb l’excusa d’una fuita d’aigua. Se’ls suggerirà per correu electrònic:
      - Que per a nosaltres l’objectiu seria la recuperació de l’espai i no la cessió d’un local per al Cercle Artístic de Llefià públic i sense cobrar cap lloguer, com planteja el document.
      -  Que incorporin al bloc d’adhesions un espai per a organitzacions socials.
3.3.  Bufalà proposa instal·lar un punt d’informació els dissabtes al carrer del Mar, per donar a conèixer l'Assemblea de BDN. L’Assemblea del districte VII no hi està en desacord i voldria saber-ne els detalls. Se suggereix que sigui una activitat rotativa, que tingui lloc tant als barris que estan organitzats com als que no.
Es debat la necessitat d’instal·lar una taula informativa a la plaça dels Països Catalans, per fer difusió del Moviment al nostre barri, tal com s’havia acordat en altres assemblees. Sorgeixen altres possibilitats també mencionades: fer-nos visibles a les reunions dels dimecres (taula, material difusió del moviment, llençol amb el logo...), plafó informatiu permanent, inici de les assembles amb una cercavila...
S'acorda: dissabte 29 d’octubre, instal·lar una parada a la plaça dels Països Catalans. No se’n concreten els detalls, però al llarg del debat se suggereix que hauria de ser al matí, durant un parell d’hores.
3.4   S’aprova la proposta de l'Assemblea del Centre d’escurçar el recorregut de la cadena humana més curt i incloure-hi una escola (en representació de la lluita en educació). Ens sembla bé la proposta de la carta per enviar als comitès dels centres sanitaris de BDN. La Núria s’ofereix a traslladar-la a Can Ruti i a l'Institut Guttman.
      3.5. S’aprova preparar el díptic informatiu sobre el significat formal/objectiu (no polític) de cada opció del vot que emetem a les eleccions.


4. Informacions:

Accions Sanitat
Divendres, 21 d’octubre:

Vall d'Hebron,  11.30 h. Concentració
Rubí (plaça de la Sardana), 19.00 hores. Manifestació contra les retallades.

Dissabte, 20 d’octubre:

Eixample Dret, 10 h. Taula rodona sobre la privatització de la sanitat:  La privatización de la sanidad, a càrrec de Luis Camprubí. Informació sobre els tancaments de Sant Pau i Dos de Maig.

Dijous, 27 d’octubre:

Terrassa (Hospital Mútua de Terrassa), 18 h. Manifestació en defensa dels serveis públics. Convoca: grups de treball d’Educació i Sanitat.

Divendres, 28 d’octubre:

Caldes de Montbui (Local de la Cooperativa'70, c. Font i Boet, 7), 20 h.  Xerrada Model sanitari català. Opinions d’un indignat, a càrrec de Roger Bernat.

Es comenta una informació que corre per Internet, sobre Carod Rovira i la seva estada en un Hospital de Tarragona, amb el cost escandalós que suposa. Es valora que aquesta mena d’informacions, si no són certes, fan mal al Moviment. S’acorda que en Toni es documentarà per poder verificar aquesta informació.

Assemblea de Treballadors/es Indignats/des

Sembla ser que al llarg de les dues reunions posteriors a la trobada del 8 d’octubre va sorgir un debat intens sobre la forma de plantejar els objectius d’una vaga general: n’hi ha que aposten per exigir la vaga general als sindicats, mentre que els altres plantegen la organització a les empreses i als barris dels treballadors/es. El resultat del debat va ésser un trencament de l’assemblea, amb la consegüent partida dels partidaris de la segona opció. Aparentment, el grup que queda a l’Assemblea de Treballadors/es Indignats/es és un grup organitzat. L’Assemblea del districte VII acorda anar-ne seguint l’evolució i demana que se la mantingui informada en properes assemblees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.