AGENDA

  • Dimecres 12 de Desembre, Assemblea Progrés-Centre
  • Dijous 13 de desembre a les 20h Xerrada sobre el Banc del Temps a l'Ateneu Roig de Badalona
  • Dimecres 19 de desembre, Assemblea General de Badalona Indignada

COM POTS PARTICIPAR?

1. Venint a les assemblees del barri. Agrairem molt la teva participació!!
2. Deixant comentaris en el blog o en la bústia del plafó que hem instal·lat a la Plaça dels Països Catalans.
3. Venint a les accions que convoquem per mitjà de l'agenda.

Us esperem!!!

dilluns, 4 de juny del 2012

Acta assemblea districte VII 30/05/2012



Ordre del dia
  1. Assemblea general:
1.1. Valoració activitats aniversari Moviment
1.2. Propostes per al curs vinent
1.3. Temes Coordinadora
  1. Reunió amb l’Associació de Veïns Joaquim Ruyra
  2. Fanzine
  3. Banc del Temps
  4. Informacions

1. Assemblea general
1.1. Valoració activitats aniversari Moviment
En Reki valora molt positivament la Marxa de la Sal i la trobada amb els Indignats de Barcelona. Per a la Mercedes, destaca especialment el contacte que es va establir amb altres assemblees.
Es reflexiona sobre el nombre reduït d’intervencions espontànies a l’assemblea celebrada el dia 23 de maig, amb motiu de l’aniversari de Badalona Indignada.
La Gemma  subratlla la necessitat de fer xarxa, especialment amb els joves. En Roc lamenta el fet que aquesta part de la població no sentís seva l’Asemblea; per mirar de posar-hi remei d’alguna manera, inclourà en Marc (del grup de joves de Sant Roc) a la llista de correu de l’Assemblea del Districte VII.

1.2. Propostes per al curs vinent
  • La Gemma és partidària de traslladar a Badalona les accions contra la banca que s’estan duent a terme a Barcelona, això sí, amb molta concreció.
En Reki aposta per atacar l’engranatge públic; li sembla millor, per exemple, concentrar-se a la seu del PP de Badalona, per exigir-los que s’investigui Bankia. En Roc ens recorda que, de fet, ja hi ha propostes de manifestacions a la seu del PP.
En aquest sentit, en Roc opina que l’acció Occupy Mordor és molt important per identificar l’enemic per vèncer, el capitalisme. La Gemma opina que cal focalitzar la lluita. En el cas de La Caixa, argumenta que l’entitat és conscient de l’impacte de l’acció, atès que ha tapat el logo de la porta de la seu i ha obert una mesa de negociació.
  • La Mercedes comenta que, al llarg de la propera Assemblea General, es proposarà col·laborar a la PAH i a altres entitats.
  • Se suggereix traslladar a l’Assemblea General la proposta de la xerrada d’Albert Sales (politòleg i sociòleg, professor de la UPF). La idea seria que l’espai de la xerrada fos la plaça dels Països Catalans (Pep Ventura), si bé l’activitat seria de tot Badalona Indignada.

1.3. Temes Coordinadora
- No s’aprova la proposta d’assignar a la Comissió de Difusió la preparació dels ordres del dia de les assemblees generals.
- S’aprova la celebració de les coordinadores generals a les 20.30 h.

2. Reunió amb l’Associació de Veïns Joaquim Ruyra
Els assistents a la reunió en resumeixen el contingut:
- Vam explicar-los les nostres activitats, insistint en la nostra voluntat de ser autònoms.
- Els membres de l’Associació de Veïns, que disposen d’un local subvencionat, volen que la seva entitat rutlli. Actualment s’enfronten a un problema generalitzat: l’Ajuntament de Badalona està collant el món associatiu. Necessiten justificar la seva presència.
Es valora tot el bé que ens pot aportar el fet de col·laborar amb l’Associació de Veïns. Entre d’altres, el local ens pot servir de petit espai d’emmagatzematge de material de l’Asemblea, de punt d’informació del Banc del Temps i de plataforma de difusió.
La Mercedes recalca la necessitat de plantejar què hi volem fer, en aquesta entitat; tant ella com la Gemma opinen que cal fer-los propostes concretes. La Gemma aposta per demanar-los la cessió de l’espai per organitzar-hi activitats.
Es proposa plantejar-los la celebració d’una nova reunió. Per a en Reki, cal tenir en compte l’heterogeneïtat dels membres de l’Associació. Ateses certes reticències detectades, proposa entrar-hi amb suavitat.   
Es valora l’interès de fer-se’n soci a títol individual, per revifar l’entitat.

3. Fanzine
El grup de treball del fanzine, que ahir va reprendre les reunions, explica la seva intenció de dedicar el primer número de la publicació a les associacions que treballen a Badalona. Se’ls demanarà que redactin un escrit, amb unes característiques determinades, per incloure’l al fanzine.
El grup de treball ens demana propostes per al títol del fanzine. Sorgeixen les idees següents:

T’han parlat de...?
Per què a les places
De la plaça a casa
T’ho han explicat/T’ha arribat tot?
Apaga la tele i encén la plaça

Els membres de l’assemblea adquirim el compromís de reflexionar durant la setmana sobre possibles títols.
El fanzine també inclourà un lema a la portada. S’acorda que serà el següent:
“Dubta de mi, però dubta de tot. Activa’t.”

4. Banc del Temps
El grup de treball del Banc del Temps ha redactat un manifest. Està pendent de revisió.

5. Informacions
- Mercedes: hi ha 10 detinguts més a Barcelona pels fets de la vaga general.
- Mònica: en una sessió del Fòrum Social Català, es va proposar la idea que els organismes públics no facin cap transacció en efectiu. Així mateix, se suggereix retirar els bitllets de 500 euros i, en els de 5 i 10 euros, escriure-hi missatges del tipus “Taxa Tobin ja”.
- Roc:
  • Els Indignats de Barcelona tenen previst organitzar cassolades a seu del PP.
  •  Les entitats implicades en l’estafa bancària estan tornant els diners als clients que fan més rebombori, per comprar-ne el silenci.
  • Es preveu que un dia de la setmana entrant (4-10 juny) els membres d’Occupy Mordor es reuneixin a Bankia.
  • 8 de juny: un grup d’advocats de Madrid relacionats amb J. Luis Burgos (un dels afectats per l’estafa bancària), explicarà a Barcelona com presentar una demanda col·lectiva.
                Es proposa acompanyar els estafats badalonins quan es desplacin a la seva entitat bancària, per donar-los suport.
  • TV3: la setmana passada, al “barri” d’Informatius, van criticar la línia editorial de la cadena. Hi ha un debat intern al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.